LLUM NEGRA. Introducció.La tècnica de la llum negra és un recurs molt màgic que deixa bocabadats tant a grans com a petits. Té moltes aplicacions pedagògiques i els nostres tallers en pretenen ser una petita mostra.

La llum negra és un recurs amb moltíssimes possibilitats expressives que pot ser una eina fantàstica per fer de suport en un treball basat en la música, el cos, les titelles, el conte, la dansa, el teatre... Però a més pot servir com un recurs per treballar conceptes de geometria i de lecto-escriptura, permetent que els infants aprenguin d'una manera significativa, tot passant primer per la vivència.

La llum negra és una eina màgica perquè permet que els objectes volin, apareguin i desapareguin del no res; permet que el cos agafi una altra dimensió, i l'aula, en un obrir i tancar de llums, es converteixi en un teatret en mig de la foscor. És un recurs que farà que tan petits com grans s'hi enganxin a l'igual que el seu desig d'aprendre. Desperta emocions i els dona forma.


LLUM NEGRA. Cançonetes en la foscor.Som conscients que la foscor sovint és causa de pors i inseguretats però la brillantor màgica de la llum negra és una eina ideal per ajudar els més tímids a deixar-se anar i els més porucs a quedar-se sorpresos.Sabem que durant els primers anys de vida observar coses diferents ensenya els infants a fer-se una idea del món que els envolta. Mirar amb atenció al seu voltant exercita la seva capacitat de percepció i aguditza les seves capacitats cognitives.Tenint en compte els punts esmentats anteriorment, en aquest espectacle apareixen titelles de formes conegudes pels infants (una barca, un sol, una lluna...)acompanyades de cançons populars que reconeixen perfectament. Aquesta familiaritat amb aquestes titelles i aquestes cançonetes els dóna tranquil.litat i fa que se sentin segurs en la foscor.També senten el so de les ones del mar i les gavines, diferents sons de la nostra veu, i també músiques desconegudes per ells , estimulant la curiositat innata de tot allò que senten. També utilitzem gomes elàstiques que en ocasions es mouen suaument i ondulants i de sobte són línies rectes i tenses, o fils de colors que es transformen en peixos... tot és possible.Les imatges que percep un infant juntament amb la sensació que experimenta en mirar i en moure's queden profundament gravades a la seva memòria. és doncs molt important que vegi i senti coses agradables i alegres.Ens encantaria ser part d' aquesta memòria.Aprofitant la sensació d'estar a les fosques en finalitzar l 'espectacle ballarem tots junts amb un objecte fluorescent sota la llum negra, convertint als infants en els creadors de la màgia i en descobridors d' alguns secrets...